Brezplačna dostava  za nakupe nad 40 € •   AKCIJSKA PONUDBA

Brezplačna dostava  za nakupe nad 40 € •   AKCIJSKA PONUDBA

Košarica
Košarica:
0,00 € (0)
Košarica
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
Minimalni znesek nakupa je 10.00 €.

TRANSFORMATORSKI SPAJKALNIK 200W

Šifra: YT-82451
Proizvajalec: YATO
Preberite več

Opis izdelka

YT-82451 transformatorski spajkalnik z zelo visoko močjo, izdelan iz visokokakovostnih materialov ergonomske oblike. Točkovna osvetlitev delovnega območja in nedrseči material na ročaju pozitivno vplivata na udobje dela. Moč 200 W zagotavlja zelo hitro ogrevanje. Za dosego temperature približno 350 ° C v najmočnejšem načinu in pri uporabi konice, pritrjene na prvi sklop, potrebuje spajkalnik le 8 sekund

 

napajanje: 230V

moč: 200W

Komplet vključuje:

 

tri zamenljive konice s premerom na mestu pritrditve - 3,35 mm

kolofonija

kositer

Ovitek

Posebna zasnova vam omogoča delo v treh temperaturnih območjih:

 

A: 70-200 °C

B: 201-350 °C

C: 351-500 °C

Temperaturno območje je vredno prilagoditi glede na opravljeno delo, npr. spajkalne žice (B ali C), osnovne elektronske komponente na PCB-jih (B), rezalne linije ali strune iz plastike (A ali B) itd.

 

KAKO SKRBETI ZA NEMOTENO DELO

 

Konice transformatorskih spajkalnikov YATO so prekrite z materialom, ki zmanjšuje oksidacijo konice. Nesmiselno pregrevanje in mehanske poškodbe hitro razgradijo zaščitno plast, nato konica oksidira, kar povzroči težave s taljenjem spajke. Namesto da se kositer stopi in se drži konice, se ta krogla in pade. Preizkušena metoda skrbi za konico je njeno kositranje. Pri prvem segrevanju spajkalnika na konico konice damo malo kositra in odstranimo odvečno, npr. z medeninastimi ostružki. Tako oblikovana kositrna plast ščiti pred oksidacijo.

POZOR

Transformatorski spajkalniki dolgujejo svoje relativno majhne dimenzije tehnologiji izdelave transformatorja v prekinitvenem delovanju. Da bi ohranili najvišje delovne parametre naprave, je treba upoštevati naslednje načelo:

 

12s spajkanja

48 sekund odmora

Enkratno prekoračitev časa spajkanja ob upoštevanju pravil nege konice ne bo negativno vplivala na nadaljnje delovanje spajkalnika, še posebej, če pustimo, da se naprava ohladi. Pri pregretem transformatorju se njegova učinkovitost zmanjša, s tem pa tudi sposobnost segrevanja konice na pravo temperaturo. Pregrevanje transformatorja prav tako poveča tveganje njegove poškodbe. Tradicionalni transformator za neprekinjeno delovanje tako velike moči bi moral tehtati nekaj kilogramov, njegove skupne dimenzije pa bi bolj spominjale na majhen varilec kot na priročen spajkalnik v obliki pištole.

 

Parametri

Moč [W]: 200

Mnenja kupcev

Mnenja in ocene kupcev za "TRANSFORMATORSKI SPAJKALNIK 200W"
Povprečna ocena: 0,00 od 5 temelji na 0 ocenah.

Če ste izdelek že kupili, bomo vašega mnenja zelo veseli!