Brezplačna dostava  za nakupe nad 40 € •   AKCIJSKA PONUDBA

Brezplačna dostava  za nakupe nad 40 € •   AKCIJSKA PONUDBA

Košarica
Košarica:
0,00 € (0)
Košarica
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
Minimalni znesek nakupa je 10.00 €.
-20%

SPAJKALNIK 180W

Šifra: YT-8245
Proizvajalec: YATO
Preberite več
Na zalogi
Cena: 28,55 €. Prihranite 5,71 € (20 %)
Akcijska cena: 22,84 €

SPAJKALNIK 180W

Transformatorski spajkalnik YT-8245 z zelo visoko močjo, izdelan iz visokokakovostnih materialov ergonomske oblike. Točkovna osvetlitev delovnega območja in nedrseči material na ročaju pozitivno vplivata na udobje dela. Moč 180 W zagotavlja zelo hitro ogrevanje. Spajkalnik potrebuje približno 15 sekund, da doseže temperaturo približno 350°C, ko uporablja konico, ki je priložena za prvi sestav.

 

Lastnosti:

napajanje: 230V

moč: 180W

 

Komplet vključuje:

tri zamenljive konice s premerom na mestu pritrditve - 3,35 mm

kolofonija

kositer

Ovitek

 

Konice, pritrjene na spajkalnik, imajo veliko toplotno zmogljivost za transformatorski spajkalnik, zato je tudi pri tako veliki moči čas ogrevanja od sobne temperature do 350 °C dvakrat daljši kot pri modelu YT-82451. Prednost konic z visoko toplotno kapaciteto je mogoče opaziti, ko poskušate odspojiti elemente iz velikih spajkalnih blazinic ali povezati žice z večjimi prerezi. Če bi uporabili konico osnovne oblike, čas segrevanja ne bi presegel 10 sekund.

 

KAKO SKRBETI ZA NEMOTENO DELO

Konice transformatorskih spajkalnikov YATO so prekrite z materialom, ki zmanjšuje oksidacijo konice. Nesmiselno pregrevanje in mehanske poškodbe hitro razgradijo zaščitno plast, nato konica oksidira, kar povzroči težave s taljenjem spajke. Namesto da se kositer stopi in se drži konice, se ta krogla in pade. Preizkušena metoda skrbi za konico je njeno kositranje. Pri prvem segrevanju spajkalnika na konico konice damo malo kositra in odstranimo odvečno, npr. z medeninastimi ostružki. Tako oblikovana kositrna plast ščiti pred oksidacijo.

 

POZOR

Transformatorski spajkalniki dolgujejo svoje relativno majhne dimenzije tehnologiji izdelave transformatorja v prekinitvenem delovanju. Da bi ohranili najvišje delovne parametre naprave, je treba upoštevati naslednje načelo:

12s spajkanja

48 sekund odmora

Enkratno prekoračitev časa spajkanja ob upoštevanju pravil nege konice ne bo negativno vplivala na nadaljnje delovanje spajkalnika, še posebej, če pustimo, da se naprava ohladi. Pri pregretem transformatorju se njegova učinkovitost zmanjša, s tem pa tudi sposobnost segrevanja konice na pravo temperaturo. Pregrevanje transformatorja prav tako poveča tveganje njegove poškodbe. Tradicionalni transformator za neprekinjeno delovanje tako velike moči bi moral tehtati nekaj kilogramov, njegove skupne dimenzije pa bi bolj spominjale na majhen varilec kot na priročen spajkalnik v obliki pištole.

 

Parametri:

Moč [W]: 180

Mnenja kupcev

Mnenja in ocene kupcev za "SPAJKALNIK 180W"
Povprečna ocena: 0,00 od 5 temelji na 0 ocenah.

Če ste izdelek že kupili, bomo vašega mnenja zelo veseli!