Brezplačna dostava  za nakupe nad 40 € •   AKCIJSKA PONUDBA

Brezplačna dostava  za nakupe nad 40 € •   AKCIJSKA PONUDBA

Košarica
Košarica:
0,00 € (0)
Košarica
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
Minimalni znesek nakupa je 10.00 €.
  • Domov
  • / Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni prodajni pogoji Spletne trgovine podjetja Petol d.o.o. (v nadaljevanju tudi »Spletna trgovina Petol« ali »Ponudnik«) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ob upoštevanju priporočil Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) ter določajo delovanje Spletne trgovine Petol in urejajo poslovanje s kupcem. Spletno trgovino Petol upravlja podjetje Petol d.o.o., Volče 54G, 5220 Tolmin, Slovenija (v nadaljevanju tudi »Petol«). Več podatkov o podjetju lahko dobite na naslednji povezavi.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju splošni pogoji) Spletne trgovine Petol so sestavni del vseh pogodb med Spletno trgovino Petol in kupci izdelkov (v nadaljevanju tudi: stranke), ki poslujejo s Spletno trgovino Petol.

Določila splošnih pogojev se uporabljajo tudi za vse ponudbe, predračune, predpogodbe, pravno-poslovne izjave in druge storitve, ki izhajajo iz poslovanja med ponudnikom in stranko.

Uporaba pojmov:

  • Stranka je fizična ali pravna oseba, ki je v pravno poslovnem razmerju s Spletno trgovino Petol, ne glede na njeno pravno ali statusno obliko.
  • Potrošnik je vsaka stranka, ki je fizična oseba in pridobiva ali uporablja blago ali storitve Spletne trgovine Petol za osebne namene oziroma za namene izven svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti.
  • Ponudba je enoten izraz za ponudbo v raznovrstnih oblikah, predračun ali drugo obliko predloga za sklenitev pogodbe, ki ga Spletna trgovina Petol ponudi stranki.
  • Pogodba je sporazum v pisni obliki, ki je sklenjen med Spletno trgovino Petol in stranko. Za sklenitev pogodbe se šteje tudi ponudba ali predračun, ki ga ponudnik pošlje stranki in ga stranka sprejme oziroma potrdi. Predmetni splošni pogoji so sestavni del vsake pogodbe.
  • Predmet pogodbe je lahko blago, ki so lahko vsi izdelki iz prodajnega kataloga ponudnika.

Glede obveščanja stranke o dobavi, sklenitvi, odstopu ali spremembi pogodbe in vseh drugih informacij velja oddajna teorija. To pomeni, da se za dan obvestitve stranke šteje datum, ko ponudnik odpošlje obvestilo po komunikacijskem mediju.

Ponudnik obvešča stranko  preko elektronske pošte, navadne pošte, telefona ali na drug način, za katerega se dogovori s stranko.

Delovni čas Spletne trgovine Petol je od 7:30 do 17:30.

Uporaba splošnih pogojev poslovanja

Predmetni splošni pogoji so prednostni, torej v celoti nadomestijo manjkajoča, drugačna in nasprotujoča pogodbena določila med Spletno trgovino Petol in stranko.

Predmetni splošni pogoji nadomestijo kakršnekoli splošne pogoje in druge dokumente stranke, razen če uporabo predmetnih splošnih pogojev ponudnik izrecno izključi v pisni obliki.

Predmetni splošni pogoji predstavljajo sestavni del pogodb, sklenjenih med stranko in ponudnikom. S podpisom pogodbe ali z drugačnim vstopom v pogodbeno razmerje stranka v celoti soglaša z vsebino predmetnih splošnih pogojev in potrjuje, da je v celoti seznanjena z vsebino predmetnih splošnih pogojev.

Predmetni splošni pogoji so dostopni na spletni povezavi: https://www.petol.si/pogoji-poslovanja. Seznanitev s splošnimi pogoji poslovanja je možna tudi na poslovnem naslovu ponudnika.

Kot podpis pogodbe se šteje oddaja veljavnega naročila v Spletni trgovini Petol.

Predmetni splošni pogoji zavezujejo potrošnika le, če je bil na njihov obstoj izrecno opozorjen pred sklenitvijo pogodbe, predračuna, predpogodbe ali ponudbe.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ob morebitni spremembi splošnih pogojev postanejo spremembe za stranko zavezujoče z dnem, ko se z njimi seznanjeni.

Šteje se, da je stranka seznanjena s spremembami v trenutku objave spremembe na spletni strani https://www.petol.si/pogoji-poslovanja in ob potrditvi oddaje naročila. S tem se šteje, da stranka soglaša s spremembo splošnih pogojev.

Stranka, ki ne soglaša s spremembo splošnih pogojev, je dolžna v 2 dneh po prejemu obvestila o spremembi podati ponudniku pisno izjavo o nestrinjanju. Če stranka v navedenem roku ne sporoči svojega nesoglasja s spremenjenimi pogoji poslovanja, se šteje, da s spremembo v celoti soglaša.

V kolikor stranka poda izjavo, da ne soglaša s spremenjenimi pogoji poslovanja, ima ponudnik pravico, da odstopi od pogodbe.

V primeru, da predmetni splošni pogoji nasprotujejo drugim splošnim pogojem ponudnika, se uporabi tista določba, ki je specialnejša v konkretnem primeru.

Ponudnik in stranka lahko izključita uporabo posameznih določil predmetnih splošnih pogojev, če so ta določila neskladna z določili pogodbe ali s splošnim namenom pogodbe.

Splošne določbe

Stranka je dolžna obvestiti ponudnika o vseh podatkih in dejstvih, ki so pomembni za vzpostavitev in nadaljevanje pravno poslovnega odnosa (sprememba prebivališča ali sedeža, sprememba lastniške ali pravnoorganizacijske oblike, insolventnost itd.).

Ponudnik zbira nekatere osebne podatke strank. Vrste osebnih podatkov, namene njihove obdelave ter zakonske podlage za obdelavo ureja dokument Politika zasebnosti, ki je sestavni del splošnih pogojev poslovanja. Stranke se lahko seznanijo s Politiko zasebnosti na spletni strani ponudnika https://www.petol.si/varstvo-osebnih-podatkov.

Ponudnika zavezujejo vse navedbe glede lastnosti blaga, ki so vključene v konkretni ponudbi oziroma pogodbi. 

Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe specifikacij ali informacij iz predhodne točke, brez predhodnega obvestila stranki, specifikacije in informacije pa so obvezujoče zgolj v primeru, če so določene v pogodbi.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);

kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);

bistvene značilnosti blaga (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);

pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);

vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza;

način plačila in dostave;

časovno veljavnost ponudbe;

rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka;

pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročanje

Naročanje v spletni trgovini podjetja Petol d.o.o. (v nadaljevanju »spletna trgovina« in »Petol«) je enostavno in varno. Do nakupa so samo 4 enostavni koraki:

1. Izbor izdelka in oddaja v košarico. 
2. Pregled nakupovalne košarice. 
3. Izbor načina dostave in plačila. 
4. Dostava naročenega blaga na izbran naslov. 

Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli obvestilo "Prejeto naročilo v spletno trgovino Petol", s katerim potrjujemo prejem naročila in je to uvrščeno v čakalno vrsto za odpremo. Običajno prejmete elektronsko sporočilo v roku 5 minut od oddaje, lahko pa se to časovno podaljša zaradi različnih nastavitev elektronske pošte.

Petol d.o.o. si pridržuje pravico do zavrnitve naročila v primeru, da izdelka ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki izjemoma lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih. V takšnem primeru vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času.

Blago bomo pripravili v dogovorjenem roku in ga poslali na izbran naslov. O tem boste obveščeni z obvestilom po elektronski pošti: "Naročeno blago iz spletne trgovine Petol je bilo oddano v dostavo". V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo na vaš elektronski naslov ali po telefonu.

Po prejemu kupnine bomo vaše naročilo zaključili.

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila nam lahko pošljete e-sporočilo ali nas pokličete. Podatki so navedeni v zavihku kontakt.

Oddana naročila lahko brez dodatnih stroškov spremenite ali prekličete do prejema elektronskega sporočila "Naročeno blago iz spletne trgovine Petol je bilo oddano v dostavo". Obvestilo o spremembi ali preklicu naročila je mogoče samo po elektronski pošti petol@petol.si. V zadevo elektronskega sporočila obvezno  navedite »Sprememba naročila« ali »Preklic naročila«, sporočilo pa naj vsebuje vaše ime in priimek, številko naročila, izdelke, ki jih želite dodati, spremeniti ali odstraniti skupaj s količinami oziroma morebitno željeno spremembo dostave ali načina plačila.

Vsako potrjeno naročilo predstavlja sklenjeno pogodbo med naročnikom (kupcem) in Petolom (prodajalcem) v skladu s splošnimi pogoji poslovanja podjetja Petol.

Naročilo oziroma pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu družbe Petol. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti ali po telefonu. Podatki so navedeni v zavihku kontakt.

Način plačila

Petol d.o.o. omogoča naslednje načine plačila:

  • po povzetju z gotovino - paket vam bo dostavil GLS kurir, kateremu ob prevzemu pošiljke plačate v gotovini. Če vas v času dostave ni doma, vas bo paket čakal v najbližji GLS paketni trgovini oz. paketomatu.

 

  • po predračunu – na svoj elektronski naslov boste prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oziroma sklic in namen plačila. Naročeno blago plačajte s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na naslov petol@petol.si pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v petih delovnih dneh, v nasprotnem bomo naročilo preklicali.

 

  • s plačilnimi karticami - pri kartičnih plačilih uporabljamo podjetje Stripe, ki sodi med najbolj razširjene ponudnike elektronskih plačil s kreditnimi karticami. Plačila preko ponudnika Stripe so izredno varna, hitra, anonimna in izvedena v skladu z zakoni EU o zaščiti spletnih plačil. V spletni trgovini je mogoče plačilo z naslednjimi plačilnimi karticami: MasterCard, Visa ali American Express.

Varnost osebnih podatkov in plačil je v domeni ponudnikov plačilnih storitev. Za vse ostalo ponudnik uporablja primerna tehnična in organizacijska sredstva za zagotavljanje varnosti in tajnosti osebnih podatkov ter plačilnih informacij.

Izstavljanje računov

Po uspešnem plačilu naročila ponudnik pošlje stranki račun za naročeno blago ali storitev v obliki PDF dokumenta na e-poštni naslov, ki ga stranka navede ob oddaji naročila na spletni strani Spletne trgovine Petol.

Dolžnost stranke je, da pred izvedbo naročila pregleda vse podatke in specifikacije naročila. Kasneje podani ugovori glede nepravilnosti izdanih računov niso upoštevni.

Lastništvo

 Če v pogodbi med ponudnikom in stranko ni dogovorjeno drugače, si ponudnik pridružuje lastninsko, avtorsko ter sorodne pravice na vseh dokumentih, ki so potrebni ali zagotovljeni v zvezi s sklenitvijo in/ali izvrševanjem pogodbe.

Dostava

Dostavo izvajamo v sodelovanju s preverjenimi ponudniki poštnih storitev. Kupljeno blago je dobavljivo običajno v 2 - 5 delovnih dneh, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas v tem primeru prosimo za razumevanje. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo na vaš elektronski naslov ali po telefonu. 

Ob spletnem nakupu v vrednosti 40,00 € ali več vam kupljeno blago dostavimo brezplačno. Za nakupe do vrednosti 40,00 € obračunamo znesek pošiljanja v višini 3,90 €. Navedeni pogoji dostave veljajo le za dobave v Sloveniji.

Prevzem blaga

Stranka je dolžna prevzeti predmet pogodbe najkasneje v roku 14 dni po prejemu pisnega poziva ponudnika.

V primeru dostave blaga preko partnerskih dostavnih služb je stranka dolžna opraviti prevzem blaga v skladu s pogoji poslovanja dostavne službe.

Odstop od nakupa, menjava izdelka ali vračilo kupnine

Ker si resnično želimo, da ste z našimi izdelki maksimalno zadovoljni, izdelek menjamo v primeru, da je prišlo do napake v vašem naročilu, da ste si v vmesnem času premislili, da je slučajno prišlo do napačno dostavljenega izdelka ali druge vrste napake z naše strani. Ker verjamemo v kakovost in učinkovitost naših izdelkov, se lahko dogovorimo tudi za vračilo kupnine v primeru, da izdelek ni upravičil vaših pričakovanj. Za kakovost izdelka jamčimo, v kolikor ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in navodili za uporabo.

Prosimo vas, da nam v primeru naštetih napak oziroma nezadovoljstva z izdelkom pišete najkasneje v roku 14 dni po prejemu blaga na naslov info@petol.si ali nas pokličete na številko 041 300 588. Obvezno hranite kopijo originalnega računa in nam ga na zahtevo predložite.  

Potrošnik odgovarja samo za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik mora vrniti izdelek v originalni embalaži. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik skupaj z izjavo o odstopu navede svoje osebne podatke (osebno ime in kontaktne podatke). Ponudnik vrne kupnino in vsa ostala plačila najkasneje v 14 dneh po prejetju obvestila o odstopu, vendar lahko ponudnik vračilo zadrži do prejetja vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je dejansko poslal blago.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

V primeru, da je bila pri oddaji naročila uporabljena promocijska koda za popust, se potrošniku v primeru odstopa od pogodbe vrne popust v obliki nove promocijske kode. Potrošniku se vrne le vplačani znesek.

Cene

Vse cene v spletni trgovini so izražene v evrih in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen brez predhodnega obvestila. Redne cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da je podatek o ceni napačen oziroma v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa, hkrati pa se trudi poiskati rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu v spletni trgovini Petol in je časovno omejena.

Uporaba kode za popust:

V Spletni trgovini s klikom na gumb "Dodaj v košarico", izberite željene izdelke. Po zaključku izbora kliknite na ikono nakupovalnega vozička ter se odpravite v nakupovalno košarico.

Preusmerjeni boste na košarico, kjer se nahajajo izbrani izdelki. Na tem koraku lahko urejate že izbrane izdelke, pod izdelki, pa se nahaja polje za vnos kode za popust. 

V primeru, da imate v košarici enega ali več izdelkov, za katere je aktivna koda za popust, v polje vpišite ustrezno kodo in kliknite gumb Potrdi kodo. Koda za popust je lahko vezana na točno določen izdelek ali na celoten nakup (odvisno od vrste kode). Pred uporabo preverite pogoje in trajanje kode za popust. Če imate v košarici več izdelkov in imajo ti izdelki različne kode za popust v polje Koda za popust vpišite vsako kodo posebej. Obračunani popusti se vam bodo odštevali od končnega zneska nakupa.

Po vnosu kod nakupni proces nadaljujete s klikom na gumb Na blagajno in sledenjem nadaljnjim navodilom. 

Vrednost kode se prizna le pri nakupu izdelkov, ki so navedeni ob kodi. Kodo je možno unovčiti le enkrat in je ni možno zamenjati za gotovino. Kode se izključujejo z drugimi akcijskimi ponudbami. Pri posameznemu nakupu je možno unovčiti le eno kodo za isti izdelek.

Varstvo osebnih podatkov

Z oddajo svojega e-poštnega naslova uporabnik daje izrecno privolitev, da lahko podjetje Petol d.o.o. vpisane osebne podatke obdeluje z namenom posredovanja akcijskih ponudb, ugodnosti, strokovnih vsebin, praktičnih nasvetov ter ugotavljanja uporabnikovega zanimanja za različne izdelke podjetja Petol d.o.o..  

Petol d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Z osebnimi podatki uporabnika ravnamo odgovorno, skladno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) in nacionalno zakonodajo.  Nepooblaščenim osebam dostop do uporabnikovih podatkov ni omogočen. Petol d.o.o. bo osebne podatke uporabnika uporabil izključno za predhodno navedene namene ter za potrebe izpeljave naročila (poslovni dokumenti, gradivo, ponudbe in podobno) ter morebitno ostalo potrebno komunikacijo

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dostopna po navadni pošti ali po elektronski pošti na naslovih navedenih v zavihku kontakt.

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko s pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov sami stopijo v stik glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic na podlagi veljavnih predpisov, ki le-te urejajo. V vašem sporočilu navedite predmet »varstvo osebnih podatkov«.

Varnost

Skrbimo zato, da je vsak nakup v Spletni trgovini podjetja Petol d.o.o. popolnoma varen. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih in številke plačilnih kartic), so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati. 

Spletno mesto Petol d.o.o. uporablja 128-bitni kodirni ključ in tehnologijo SSL (Secure Socket Layer). Za maksimalno varnost prenosa je poskrbljeno z mehanizmi, ki jih uporabljajo banke, finančne ustanove in najboljše spletne trgovine. 

Avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami se izvajajo preko avtorizacijskega centra banke, s katero ima Petol pogodbo za plačila s plačilnimi karticami. Avtorizacije kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Petola. 

Piškotki

V Spletni trgovini Petol želimo svojim obiskovalcem vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. To nam omogočajo tako imenovani »piškotki«. Na podlagi poznavanja, kakšne vsebine obiskovalce zanimajo in kaj pri nas iščejo, lahko ponudimo prave vsebine. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno in tako skladno z veljavno zakonodajo varujemo njihovo zasebnost.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi ti dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljajo, hranjenje piškotkov omejijo ali onemogočijo. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Spletna trgovina Petol uporablja naslednje vrste piškotkov:

NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI

Omogočajo normalno delovanje spletne trgovine in nemoteno uporabniško izkušnjo. Z njihovo pomočjo vam zagotavljamo prikaz osnovnih funkcij, kot so veljavnost uporabniškega računa, prikaz slik in opisov izdelkov, prikaz oglasnih pasic …Teh piškotkov ni možno upravljati in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

ANALITIČNI PIŠKOTKI

Omogočajo merjenje obiskanosti spletne trgovine (obiskanost in statistike posameznih strani, analize gibanja in spletne prodaje...) ter zagotavljajo ustrezen nivo varnosti. Statistike obiskanosti posameznih spletnih strani nam služijo kot povratna informacija pri pripravi naših vsebin in oglaševalskih akcij ter nam nudijo možnost izboljšave uporabniške izkušnje. Analiza obiska naših spletnih strani temelji na obdelavi anonimnih podatkov.

OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI

Omogočajo prikaz najbolj relevantne ponudbe in izdelkov na podlagi vaših iskanj ter obiska v spletni trgovini, na preostalih spletnih straneh in družbenih omrežjih. Z digitalnem sledenjem vam z uporabo različnih spletnih orodij tako lahko prikazujemo personalizirane oglase na podlagi vaših dejanskih zanimanj.

S klikom na povezavo »Dovolim«, ob prvem obisku na strani, se strinjate z uporabo piškotkov za prikaz personaliziranih oglasov, ki jih uporabljamo za to, da vam prikažemo primerno oglasno vsebino. V kolikor ne kliknete na povezavo »Dovolim« in nadaljujete z ogledom Spletne trgovine Petol, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletne trgovine in analitiko, piškotki za personalizirane oglase, pa se ne bodo naložili. Pri obdelavi osebnih podatkov s piškotki se vedno zabeležijo: IP naslov, datum in ura obiska spletne strani ter URL naslov. Navedeni podatki se hranijo 30 dni. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno originalno programsko opremo (posodobljeno protivirusno zaščito) svojega računalnika.

Naziv piškotka

Vsebina

Čas piškotka

Izdajatelj

frontend

Preverjanje veljavnosti uporabniškega računa

24 ur

Petol

externa_no_cache

Posredovanje informacij in slik

1 ura

Petol

bannerslider_user_code_impress1

Oglasna pasica

1 ura

Petol

PHPSESSID

Piškotek omogoča shranjevanje sej

1 ura

Petol

ie_notification_merkur

Piškotek omogoča opozarjanje na zastareli brskalnik

Do zaključka seje

Petol

activeTab

Piškotek omogoča pomnjenje izbranega zavihka

Do zaključka seje

Petol

discountPopup

Piškotek regulira prikazovanje spodnje akcijske pasice

Do zaključka seje

Petol

PH_HPXY_CHECK

Piškotek orodja banner-street.com, prikazovanje obvestil.

Do zakjučka seje

Banner-street.com

mer_cc_dim_rem_allow

Piškotki za strinjanje s piškotki

10 let

Petol

cookie_analytics_allow

Piškotki za strinjanje s piškotki

10 let

Petol

cookie_notice_dismissed

Piškotki za strinjanje s piškotki

10 let

Petol

selected-shop

Piškotek omogoča delovanje spletne trgovine

Do zaključka seje

Petol

mage-cache-sessid

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

mage-cache-storage-section-invalidation

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

mage-cache-storage

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

mage-messages

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

mage-translation-file-version

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

mage-translation-storage

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

product_data_storage

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

recently_compared_product_previous

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

recently_compared_product

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

recently_viewed_product_previous

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

recently_viewed_product

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

section_data_ids

Piškotki omogočajo delovanje spletne trgovine

1 dan

Petol

_hs_opt_out

Zavrnitev sledenja Hubspota

13 mesecev

Hubspot

_cfduid

Zagotavlja prikaz Hubspot strani

1 mesec

Hubspot

_cfruid

Zagotavlja prikaz Hubspot strani

Do zaključka seje

Hubspot

hubspotutk

Zagotavlja ustrezno delovanje obrazcev

13 mesecev

Hubspot

Piškotki za personalizirane oglase in sledenje

Naziv piškotka

Vsebina

Čas piškotka

Izdajatelj

_fbp

Facebook oglaševanje

3 mesece do 1 leto

Facebook

_gcl_au

Oglaševanje

14 dni

Google AdSense

IDE, id

Oglaševanje

1.5 leto

Doubleclick

Vaše nastavitve in strinjanja za spletno vedenjsko oglaševanje lahko urejate na spletnem naslovu http://www.youronlinechoices.com/sl/your-ad-choices.

Mnenja / komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter ocene izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene dodatnim informacijam za različne uporabnike in obiskovalce spletne strani. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik Spletne trgovine Petol, pred dokončno objavo, pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov pravočasno. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo vedno točno vseh značilnosti ali izgleda izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico do začasne onesposobitve dostopa do spletne strani v primerih tehničnih težav ali vzdrževalnih del. V primeru pojavljanja tehničnih težav si ponudnik pridržuje pravico do preklica vseh naročil, izvedenih v obdobju pojavljanja tehničnih težav. V takih primerih bo ponudnik nemudoma obvestil stranko o tehničnih težavah ter posredoval navodila glede nadaljnjih postopkov. Stranka mora pred obiskom spletne strani ponudnika na lastno odgovornost zagotoviti varnost svojih tehničnih sredstev za dostop do spletne strani in varnost uporabniških imen in gesel na spletni strani.

Ponudnik si pridržuje pravico, da izjemoma odstopi od izvedbe naročila v primerih, ko naročeni izdelki niso več dobavljivi, če je ugotovljena povečana plačilna rizičnost kupca ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih bo stranka o morebitnem odstopu od pogodbe s strani ponudnika nemudoma obveščena.

Ponudnik si pridržuje možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi bistvena zmota v skladu z 46. členom Obligacijskega zakonika.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po svojih najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost ter vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil kupcu, da je prejel pritožbo in mu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

V podjetju Petol se zavedamo, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno in da do njih pride čim bolj poredko.

Odgovornost za stvarne in pravne napake

Spletna trgovina Petol odgovarja za stvarne napake, ki jih je blago imelo takrat, ko je nevarnost naključnega uničenja ali poškodovanja prešla na stranko. Ta trenutek praviloma nastane s prevzemom blaga.

Ponudnik odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Glede pravic in obveznosti izhajajočih iz stvarnih napak se uporabljajo določbe navedene v členih 37. do 40. Zakona o varstvu potrošnikov. 

Pravno obvestilo 

Spletna trgovina Petol in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Splošni pogoji sodelovanja in pravila nagradne igre

1. Organizator

Prireditelj nagradne igre je podjetje Petol d.o.o., Volče 54G, 5220 Tolmin, Slovenija (v nadaljevanju organizator).

Pravila določajo način izvedbe nagradnih igre, ki jih organizira organizator. Pravila veljajo za vse nagradne igre, organizirane na spletni strani, na Facebook profilu in na Instagram profilu podjetja Petol d.o.o. povezanih z organizatorjem.

2. Namen

Namen nagradne igre je promocija:

spletne trgovine www.petol.si

Facebook profila: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091034604997

Instagram profila: https://www.instagram.com/petol.si/

3. Trajanje

Nagradna igra traja od 1. 12. 2023 do 7. 1 . 2024.

4. Pogoji sodelovanja

V nagradni igri lahko sodelujejo tisti, ki se strinjajo s temi splošnimi pogoji sodelovanja in sodelujejo v vsakokrat razpisani nagradni igri.

V nagradni igri lahko sodelujejo polnoletne osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji. Mladoletne osebe (mlajše od 18 let) morajo imeti za sodelovanje v nagradni igri predhodno pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

Sodelujoči lahko kadarkoli do zaključka nagradne igre prekliče sodelovanje v njej na način, da pošlje zahtevek o preklicu na elektronski naslov petol@petol.si ali zbriše komentar pod objavo nagradne igre.

Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradne igre. Šteje se, da s sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči pristane na vse pogoje in pravila v zvezi z nagradno igro.

Pogoji za vstop v nagradno igro so:

V komentar pod objavo nagradne igre mora oseba, ki želi sodelovati označi prijatelja, ki bi mu prav tako prišla prav nagrada, všečkati objavo  in všečkaj profil Petol na Facebook socialnem omrežju ali na Instagram socialnem omrežju.

V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbeni sodelavci podjetja Petol, d. o. o. ali njihovi ožji družinski člani.

5. Načini sodelovanja v nagradni igri

V nagradni igre se lahko sodeluje na  način:

Da mora oseba, ki želi vstopiti v nagradno igro opraviti vse tri zahtevane pogoje za vstop v nagradno igro. S tem pa se tudi strinja z vsemi vse pogoji in pravili v zvezi z nagradno igro.

6. Potek nagradne igre

V sklopu nagradne igre bo na koncu nagradne igre izvedeno žrebanje. Pri žrebanju bo eden izmed vseh sodelujočih dobil glavni dobitek. Dobitnika nagrade določila naključna funkcija računalniškega izbora. Vsi sodelujoči imajo torej enake možnosti.

Žrebanje nagrajencev bo potekalo v nedeljo 7. 1. 2024 po koncu nagradne igre, ki bo ob 15.00. Organizator si pridržuje pravico do spremembe dneva žreba.
Žrebanje nagrad ni javno. Skupaj bo izžreban 1 dobitniki nagrade vsi sodelujoči bodo pa prejeli kodo za 10 % popust pri naslednjem nakupu.

Rezultati žrebanja so dokončni, pritožba na rezultat ni mogoča.

7. Nagrade

Organizator bo podelil nagrade:

1X darilni paket: Naredi sam

Vsi sodelujoči prejmejo kodo za 10 % popust pri naslednjem nakupu na spletni trgovini www.petol.si . Koda za popust bo veljala do 7. 2. 2024.

Nagrad ni mogoče zamenjati za denar ali katerokoli drugo nagrado.

Nagrade niso prenosljive na tretje osebe.

V nagradni igri ne smejo sodelovati in do nagrad niso upravičene osebe, ki so zaposlene pri organizatorju nagradne igre, njihovi ožji družinski člani (zakonec oziroma izven zakonski partner oziroma partner registrirane istospolne partnerske skupnosti, otroci oziroma posvojenci ter starši oziroma posvojitelji).

Navedeni bodo iz nagradne igre izključeni s strani organizatorja.

8. Obveščanje in prevzem nagrad nagrajencev

Nagrajenci bodo o nagradah in načinu njenega prevzema obveščeni po sporočilu na Facebooku ali Instagramu, odvisno od socialnega omrežja, na katerem so vstopili v nagradno igro.

V kolikor se nagrajenec v treh delovnih dneh po prejemu obvestila o nagradi ne bo odzval iz kateregakoli razloga (npr. dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen …) in posledično organizatorjem ne bo posredoval vseh zahtevanih podatkov, se bo štelo, da umika svojo udeležbo v nagradni igri in se odpoveduje pravici do nagrade

Pogoj za izročitev nagrade je, da prejemnik nagrade izvajalcu v roku 3 dni od prejema obvestila o izžrebanju pošlje naslednje osebne podatke:

-ime in priimek,

-naslov stalnega prebivališča

-E-mail naslov.

Prejemniki nagrad prejmejo nagrado po pošti najkasneje v roku 30 dni od objave rezultatov. V primeru tehničnih ali drugih težav si organizator pridržuje pravico do podaljšanja roka pošiljanja, o čemer prejemnike nagrad obvesti preko elektronske pošte. Stroške poštnih storitev krije organizator.

9. Varovanje osebnih podatkov

Sodelujoči v nagradni igri organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje in soglaša, da do preklica privolitve zbira in obdeluje njegove osebne podatke za namene:

Izvedbe nagradne igre skladno s temi splošnimi pogoji,

objave in obveščanja nagrajencev,

podelitve nagrad.

Organizator in z organizatorjem povezane osebe se zavezujejo, da bodo osebne podatke, zbrane v okviru nagradne igre, varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo in 177/20) in Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18) ter v skladu s politiko zasebnosti in pogoji poslovanja .

Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam.

V primeru, da želi sodelujoči odstopiti od sodelovanja v nagradni igri, lahko to zahtevo kadarkoli sporoči na elektronski naslov petol@petol.si ali zbriše komentar pod objavo nagradne igre.

Več si lahko preberete: https://www.petol.si/varstvo-osebnih-podatkov

10. Škoda in višja sila

Posamezni sodelujoči sodeluje v nagradni igri na lastno odgovornost.

Organizatorji in osebe, ki sodelujejo pri izvedbi nagradne igre, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izvirala iz nagrad.

Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli nezaželene posledice, ki bi jih sodelujoči in/ali kdorkoli tretji utrpel kot posledico sodelovanja v nagradni igri.

V primeru okoliščin, na katere organizatorji ne morejo vplivati (višja sila), lahko organizatorji odpovedo nagradno igro. O tem morajo obvestiti sodelujoče. V takšnem primeru sodelujočim ne odgovarjajo za nastalo škodo.

Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil je dokončna in velja za vse sodelujoče.

11. Objava pravil

Splošni pogoji in pravila nagradne igre so objavljeni na spletni strani: https://www.petol.si/pogoji-poslovanja